hi-fi - на главную
MENUHi-Fi.com.ua
Каталог товаров
ArtisonAtlas CablesAureaBowers & WilkinsBurmesterCabasseClasse AudioClearaudioClearaudio VinylDaliDefinitive TechnologyDenonE.A.R./YoshinoHEOSJICOJVCLEDestLW SpeakersMarantzMean wellNagaokaNordostP5Polk AudioRaidhoReal CableRotelSavantSCANSONIC HDThorensTonar
Розпродаж Hi-Fi!!!
о проекте каталог продукции новости где купить ua / ru




       // Портал Hi-Fi
         // Hi-Fi новости
           // Огляд саундбару Denon Home Sound Bar 550: компактність, звук...

Огляд саундбару Denon Home Sound Bar 550: компактність, звук, потенціал

Denon Home 550 – очікуване компактне та дуже логічне поповнення своєї лінійки...

Denon Home 550 – очікуване компактне та дуже логічне поповнення своєї лінійки. Справді, окрім більш-менш портативних спікерів 150, 250 та 350, у серії не вистачало саме саундбару — і він з'явився. Home Sound Bar 550 – невелика, але надзвичайно потужна звукова панель, яка до того ж підтримує Dolby Atmos та Amazon Alexa.

Це звукова панель середнього класу, що підтримує стандарти об'ємного звуку. З допомогою системи Alexa її можна поєднувати з іншими пристроями розумного будинку. Але в країнах, де Alexa офіційно не підтримується, активізувати цю функцію — не проста справа.

Але це нікого не засмучує, адже в такому випадку питання мултирум вирішує додаток Denon HEOS. Він дозволить інтегрувати 550 у бездротові системи об'ємного звучання та/або багатокімнатні системи (мултірум), а також передавати потокове аудіо з таких сервісів, як Spotify, Tidal, Amazon Music HD та інших — через Wi-Fi. Альтернатива цьому – підключення Bluetooth та використання для стримінгу смартфона або іншого аналогічного за своїми функціями девайса.

Denon Home 550 виділяється серед «родичів» невеликими розмірами. Зовні це скромний і при цьому вишукано стильний предмет домашнього інтер'єру, який може встановлювитись перед телевізором або кріпитися на стіні. При цьому саундбар ні в якому разі не суперечитиме вибраному стилю кімнати. До певного часу він не привертає до себе уваги. Динаміки 550-го сховані за акустично прозорою тканиною, у незмінному, витриманому стилі лінійки Denon Home. Тканина бездоганно охоплює передню, бічні та задню частини корпусу.

Всі кабельні з'єднання заховані ззаду, поряд зніми - кнопки для сполучення елементи керування зверху на корпусі, як і мікрофон далекого радіусу для Alexa оживають, якщо провести рукою над пристроєм. При цьому сенсорні кнопки підсвічуються у тому ж незмінному стилі Denon Home.

Виробник додав у комплект кабель HDMI та оптичний кабель, тож з підключенням до телевізора — жодних проблем. Якщо телевізор оснащений портом HDMI ARC (а переважно це так і є), саундбар стає ніби частиною телевізора, із спільним вмиканням-вимиканням та регулюванням гучності. Використовується для цього лише пульт телевізора, а штатний пульт Home Sound Bar 550 відтак майже не знадобиться.

Повністю розкрити потенціал 550-го дозволить мобільний додаток Denon HEOS (працює під iOS або Android). Потрібно буде підключити пристрій до домашньої мережі — кабелем або по Wi-Fi. Це забезпечить доступ, наприклад, до неосяжних звукових бібліотек потокового сервісу Spotify.

У розділі налаштувань, розташованому в нижній частині екрана програми HEOS можна вибрати один із попередньо встановлених звукових режимів, включаючи нічний режим, який зменшує баси, та Dialogue Enhancer, який підсилює голос у діалогах у трьох рівнях – низькому, середньому та високому. Там також є еквалайзер, з регулюванням низьких високих частот.

Система підтримує режими віртуального звуку Dolby Surround, DTS Virtual X та власний режим Movie. Кожен із них спрямований на створення просторової звукової сцени. Режим Pure — навпаки, відключає всі обробки звуку, аби надати все as is — як є, у варіанті, що особливо шанованому аудіофілами.

Поруч у додатку можна увійти в меню вибору кімнат, тобто груп колонок HEOS, що працюють в складі мултирум. Третій пункт - вибір музики, причому обирати її можна як із потокових сервісів, так і з файлів, збережених у локальній мережі.

Зрозуміло, що більшість цих функцій і налаштувань доступна з комплектного пульта дистанційного керування Denon Home Sound Bar 550, але додаток HEOS все ж таки забезпечить повніший контроль і, як правило, це зручніше.

І хоча про Denon Home Sound Bar 550 вище вже сказано чимало, зауважимо, що про сабвуфер — неодмінний компонент багатьох саундбарів — не було ні слова. Все тому, що в складі Home Sound Bar 550 сабвуфера немає. Це двоканальна акустична система з шістьма динаміками — два 19-мм твітери з боків і чотири 55-мм широкосмугові випромінювачі. Додати звучанню потужний бас покликані три пасивні радіатори 50x90 мм, що практично компенсують відсутність окремих низькочастотних динаміків.

Відтак, середньої гучності Denon Home Sound Bar 550 цілком вистачає для нормального перегляду кіно в кімнаті середніх розмірів. Збільшення вихідної потужності до максимуму змусить систему шукати компроміс між рівномірністю басу та загальною гучністю, але це може дуже не сподобатися сусідам.

По суті, 550-й саундбар є «майже класичним» стерео 2.0, доповненим підтримкою віртуальних кінотеатральних аудіоформатів та стримінговими можливостями. До того ж продовженням цих функцій стала можливість серйозного розширення системи.

Окрім мултирум на базі HEOS, саундбар здатний стати чимось на кшталт наріжного каменю більшого аудіоугруповання. Наприклад, додавши ще пару колонок з числа Denon Home 150, Home 250 або Home 350, отримаємо відмінний домашнєкінотеатральний комплект з повним оточенням звуком. Зробити басову підтримку фундаментальнішою дозволить бездротовий сабвуфер Denon DSW-1H.

В результаті Denon Home Sound Bar 550 грає роль універсальної аудіосистеми, яка, з одного боку, здатна сама-одна задовільнити всі потреби в домашніх розвагах, ще й покращивши звук телевізора. З іншого боку, комплект на базі Denon Home Sound Bar 550 можна доповнювати та нарощувати. І все це – з відмінним саундом, вивіреним функціоналом та стильним дизайном від Denon.

Також вам буде цікаво: Бездротова Wi-Fi система Denon Home 250: звук, дизайн, дружність. Огляд

ArtisonAtlas CablesAureaBowers & WilkinsBurmesterCabasseClasse AudioClearaudioClearaudio VinylDaliDefinitive TechnologyDenonE.A.R./YoshinoHEOSJICOJVCLEDestLW SpeakersMarantzMean wellNagaokaNordostP5Polk AudioRaidhoReal CableRotelSavantSCANSONIC HDThorensTonar

Hi-Fi рассылка
E-mail:



Облако тэгов
Проектор украина, акустика 5 1, hdmi dvi кабель, сабвуферы отзывы, dali fazon


о проекте | продукция | новости | где купить |

Copyright © 2002-2024 hi-fi.com.ua. Перепечатка и публикация материалов
разрешена при условии указания ссылки на сайт hi-fi.com.ua