hi-fi - на главную
MENUHi-Fi.com.ua
Каталог товаров
ArtisonAtlas CablesAureaBowers & WilkinsBurmesterCabasseClasse AudioClearaudioClearaudio VinylDaliDefinitive TechnologyDenonE.A.R./YoshinoHEOSJICOJVCLEDestLW SpeakersMarantzMean wellNagaokaNordostP5Polk AudioRaidhoReal CableRotelSavantSCANSONIC HDThorensTonar
Розпродаж Hi-Fi!!!
о проекте каталог продукции новости где купить ua / ru




       // Портал Hi-Fi
         // Hi-Fi новости
           // Тест програвача вінілу Denon DP-450USB. Ресурс The Master Switch

Тест програвача вінілу Denon DP-450USB. Ресурс The Master Switch

Автор Ніко Цонєв (Niko Tsonev)

Програвач Denon проходить повний тест.

Тип: Ремінний привід
USB: Так
Швидкість: 33⅓, 45, 78

Що нам подобається: Якість звуку, відмінні характеристики, простота використання.

Що не подобається: Мала вага, невиразний картридж.

Оцінка: 4 з 5

Компанія Denon вже кілька десятиліть асоціюється з домашнім hi-fi та відтворенням вінілу, і програвач DP-450USB впевнено тримається на плечах свого популярного попередника DP-300F. У цьому огляді ми розглянемо звучання, дизайн, упаковку та аксесуари, технічні характеристики та інші особливості DP-450USB.

Звук

Загальна якість звуку

Через кілька хвилин після виймання з коробки Denon DP-450USB був готовий до роботи. Після того, як у минулому нам довелося витратити дуже багато коштів на оновлення вінілових програвачів, простота налаштування дозволила нам ще більше оцінити можливості Denon при використанні прямо з коробки. Та ще важливіше, DP-450USB просто звучить правильно, не виникло жодних проблем із настроюванням або відтворенням звуку, які ми часто спостерігаємо у бюджетних програвачів. Його звучання характеризується солідним авторитетом нижніх частот та насиченими середніми. Звукова картина має достатню ширину звукового поля, а загальна частотна характеристика має знайому класичну тональність.

Цей програвач здатний працювати на всіх трьох швидкостях відтворення – 33⅓, 45 та 78 об/хв – і на всіх стабільність обертання була вражаючою. Ми прослухали широкий спектр музики та усного мовлення, і відразу змогли оцінити теплу прозорість вінілового відтворення DP-450USB в порівнянні з цифровими аналогами того ж матеріалу. Звичайно, якість звучання програвача залежить від багатьох факторів, і нижче ми розглянемо механіку DP-450USB, налаштування тонарму та картридж.

Фонокоректор

Найчастіше програвач підключається до фонофовходу інтегрального підсилювача. Перемикаючи міні-перемикач із написом Phono Equaliser на задній панелі DP-450USB, ми змогли підключити до нього пару активних референсних моніторів Genelec. Термін Phono Equaliser, на наш погляд, може викликати певне здивування, оскільки насправді це фонокоректор. Коли ця функція активована, сигнал із картриджа посилюється до лінійного рівня, і хоча фонокаскади іноді використовують пасивну еквалізацію, в першу чергу, це є схемами передпідсилювачів.

Якість фонокоректора неймовірно важлива для відтворення звуку, і фонокоректор DP-450USB демонструє дуже чіткий і детальний характер звучання. Вочевидь, він не поступається багатьом зовнішнім фонокоректорам. Зазначимо, що функція Phono Equaliser оптимізована лише для картриджів MM (з рухомим магнітом).

Відстеження

DP-450USB є напівавтоматичним програвачем, тобто стілус має бути встановлений над початком платівки вручну. Конструкція, відчуття та вага S-подібного тонарма знаходяться на найвищому рівні, що дозволяє швидко та легко налаштувати висоту та баланс. Як завжди, при першому налаштуванні програвача не варто поспішати - початковий процес установки висоти, ваги і балансу може вимагати від вас терпіння, керівництво, що додається, виявиться дуже корисним.

Узгодженість роботи двигуна DP-450USB здалася нам вражаючою. При встановленні на рівну тверду поверхню програвач працював плавно та стабільно, відтворення без пропусків. Функцію автоматичного відключення в DP-450USB за бажання можна вимкнути. При її активації двигун вимикається після закінчення запису.

Картридж

Фонокартридж багато в чому визначає те, що ми сприймаємо як гарне відтворення вінілу. Картридж Denon MM (Moving Magnet), що постачається в комплекті, оснащений стілусом DSN-85 з алмазним наконечником, який, безумовно, гарний, навіть якщо знаходиться в нижньому діапазоні ціни та якості. За звуком та трекінгом він знаходиться на одному рівні зі стілусами, встановленими в аналогічних за ціною моделях, таких як Audio-Technica AT-LP7. Термін служби стілус DSN-85 складає близько 400 годин, але будьте певні, для нього легко знайти заміну.

Можна також розглянути варіанти повної модернізації картриджа, оскільки вони забезпечують негайне та помітне покращення якості звуку. Оскільки DP-450USB поставляється зі стандартною головкою звукознімача, заміна картриджа на більш досконалу модель не складе особливих труднощів. Як уже згадувалося, картриджі MC (Moving Coil) не підтримує вбудований фонокоректор (передсилювач), він оптимізований тільки для картриджів з рухомим магнітом.

Запис через USB

Програвачі із вбудованим USB-портом – не новина. У більшості випадків програвач підключається до комп'ютера, що працює в ролі робочої станції цифрового аудіозапису. Компанія Denon застосувала раціональніший підхід: DP-450USB пропонує вбудовану функцію запису, що дозволяє копіювати вінілові пластинки безпосередньо на USB-накопичувач. Операція проста: натисніть кнопку перед початком відтворення, і запис розпочнеться. Після закінчення запису натисніть ту ж кнопку ще раз – і запис закінчено. За допомогою двох кнопок на передній панелі можна вибрати якість цифрового файлу – це може бути WAV або MP3. Для тих, кого дійсно цікавить якість цифрового бітрейту, Denon уточнює, що кнопка WAV призводить до звуку якості CD (16 біт/44,1 кГц). Про характеристики MP3, на жаль, нічого не сказано, тому ми припустимо, що це 192 кбіт/с - найпоширеніший бітрейт, який використовується такими сервісами, як Amazon та iTunes.

Оцифровувати записи безпосередньо з DP-450USB дуже просто, хоча, аби уникнути можливих проблем, слід зазначити кілька деталей. По-перше, не всі існуючі USB-накопичувачі будуть підтримуватись програвачем. По-друге, перед записом накопичувач має бути вже відформатований. Порт USB не можна використовувати для цифрового або аналогового відтворення, а також для підключення програвача до будь-якого пристрою через кабель. Нарешті, щодо будь-якого програвача, оснащеного USB, при оцифровці всієї сторони платівки виходить один довгий цифровий аудіофайл, який необхідно нарізати на окремі композиції. Компанія Denon пропонує безкоштовний цифровий аудіо редактор MusiCut for Denon. Цей програмний пакет, створений TrackSafe, можна завантажити зі сторінки продукту Denon DP-450USB. На жаль, він підтримує тільки Windows (8, 8.1 і 10), але будь-який аудіо редактор для Mac може дати аналогічні або кращі результати. Спробуйте безкоштовну програму Audacity.

Дизайн

Зовнішній вигляд та якість складання

Хоча DP-450USB вражає своїм гладким глянцевим покриттям кольору "чорний рояльний лак", на ньому дуже легко збираються відбитки пальців та пил. Ми віддали б перевагу матовому покриттю. Його форма зі злегка закругленими кутами виглядає сучасніше, ніж у більшості представлених на ринку програвачів, і при першому знайомстві ви можете на секунду зупинитися, щоб помилуватися ним. Загальну простоту компенсує дещо незвичайна форма пилозахисної кришки. Цікаво, що вона виконує функцію тримача для конвертів платівок – приємний штрих!

З кожної сторони DP-450USB менший приблизно на дюйм, ніж середній Technics 1210 або його побратим Denon DP-300F (набагато дешевший). Це ідеально для встановлення зверху або поряд з іншими компонентами Hi-Fi. Програвач легкий – менше 13 кг. Іноді це може бути проблемою, оскільки важчі програвачі зазвичай краще відтворюють вініл, але з проблемою прослизання ми не зіткнулися.

Литий сталевий диск та S-подібний тонарм справили на нас враження міцністю конструкції та тактильними відчуттями. Двигун живиться від зовнішнього блока живлення постійного струму, що є покращенням порівняно з попередніми програчами Denon, оскільки він дещо надійніший. Характеристики "вау" та "флаттера" становлять близько 0,08%, що є невеликим, але помітним поліпшенням порівняно, наприклад, з DP-300F. DP-450USB добре сконструйований, а його двигун та механіка відрізняються чудовою якістю. Загальна атмосфера цілком сучасна та зручна для користувача.

Органи управління та підключення

Аудіопідключення DP-450USB не піднесуть сюрпризів - є тільки пара RCA-виходів, що перемикаються між фонокорректором і лінійним рівнем. Єдиним додатковим коннектором є USB-порт на передній панелі. Органи управління мінімальні: найбільш помітний поворотний диск зліва, призначений для вибору швидкості та увімкнення/вимикання двигуна. Всі інші елементи керування досить дискретні: це диск механічного регулювання висоти та дві кнопки на передній панелі з написами MP3 та WAV. Крім того, на задній панелі розташовані два міні-перемикачі: один активує функцію автостопу, а інший вмикає фоноеквалайзер (підсилювач фонокаскаду).

Аксесуари та упаковка

DP-450USB поставляється в розібраному вигляді, дуже добре упакований у високоякісну коробку. Кожен з його основних компонентів – шасі, диск, кришка та деталі тонарма – акуратно загорнені окремо. Однак це не схоже на покупку меблів у IKEA — все чітко промарковано, і збирання програвача не викликає труднощів. Наприклад, встановлення ременя, яке в інших програвачах може при першому складанні спричинити труднощі, тут пройшло без проблем. Вже встановлений на диску пасик зручно утримується відрізком липкої стрічки. Скористувавшись нею, можна легко натягнути пасік на двигун.

Крім комплектних гумового мату та фурнітури для тонарма (вантажу противаги та картриджа), ви також знайдете кришку унікальної форми в парі з невеликою підставкою. Коли дека використовується, кришка вставляється у підставку у вертикальному положенні, дозволяючи демонструвати конверт платівки. Так, можливо, це й не зовсім вдалий прийом, але милуватися ілюстраціями під час прослуховування музики — це справжня вінілова традиція. У комплект поставки програвача входить пара RCA-кабелів - безперечно, функціональних, але ординарних. Для цього огляду ми використовували пару високоякісних кабелів Klotz. Зовнішній блок живлення постійного струму, що входить у комплект поставки, адаптується до живлення змінного струму 110, 230 і 240 В, і комплектується різними вилками для підключення до розеток різних стандартів. Посібник користувача (друкована копія додається) заслуговує на окрему згадку, оскільки він дуже корисний і містить велику кількість гарних зображень.

Що нам сподобалося

- Denon DP-450USB пропонує відмінний набір цифрових та аналогових функцій
- Якість звуку Denon DP-450USB дуже добра. Модернізація картриджа та підсилювача може зробити його чудовим.
- DP-450USB простий у налаштуванні та використанні, має зрозумілі органи управління та дизайн.

Що нам не подобається

- Невелика вага Denon DP-450USB.
- Картридж, що входить до комплекту поставки Denon DP-450USB, у кращому випадку є гідним.
- Вбудований фонопідсилювач непридатний для використання картриджів MC.

Також вам буде цікаво: Програвач вінілових дисків Denon DP-400. Огляд, що не залишить вас байдужим до вінілу

ArtisonAtlas CablesAureaBowers & WilkinsBurmesterCabasseClasse AudioClearaudioClearaudio VinylDaliDefinitive TechnologyDenonE.A.R./YoshinoHEOSJICOJVCLEDestLW SpeakersMarantzMean wellNagaokaNordostP5Polk AudioRaidhoReal CableRotelSavantSCANSONIC HDThorensTonar

Hi-Fi рассылка
E-mail:



Облако тэгов
Dali helicon 400, burmester 111, оптический кабель аудио, dali zensor 1, проекторы, dali mentor 8


о проекте | продукция | новости | где купить |

Copyright © 2002-2024 hi-fi.com.ua. Перепечатка и публикация материалов
разрешена при условии указания ссылки на сайт hi-fi.com.ua