hi-fi - на главную
MENUHi-Fi.com.ua
Каталог товаров
ArtisonAtlas CablesAureaBowers & WilkinsBurmesterCabasseClasse AudioClearaudioClearaudio VinylDaliDefinitive TechnologyDenonE.A.R./YoshinoHEOSJICOJVCLEDestLW SpeakersMarantzMean wellNagaokaNordostP5Polk AudioRaidhoReal CableRotelSavantSCANSONIC HDThorensTonar
Розпродаж Hi-Fi!!!
о проекте каталог продукции новости где купить ua / ru




       // Портал Hi-Fi
         // Hi-Fi новости
           // Історія JICO.

Історія JICO.

На світі не так вже й багато сучасних виробництв, які змогли б сказати про себе, що існують півтора століття. Відома своїми голками для програвачів грамплатівок японська компанія Nippon Precision Jewel Industry co., Ltd., набагато ширше відома під ім'ям JICO, — одна з таких. Зрозуміти витоки цієї стабільності та живучості давніх традицій допоможе те, що кажуть в самій компанії:

"Наше виробництво завжди було однаковим — воно розташоване в сільській місцевості на півночі префектури Хього. Цей пейзаж ніколи не змінювався, тихо, мовчки зберігаючи спадщину наших попередників. До чого ми з честю маємо прагнути, — це найбільша турбота й увага до деталей. В ній — усвідомлення того, що буде основою завтрашнього дня. Наше виробництво завжди було однаковим, навіть у найважчі часи. Тому 150 років із відчуттям і думками про тих, хто був до нас, ми продовжимо досягати успіху тут, на цій землі".

Уже півтора століття JICO працює в японській провінції. Це нестандартне місце розташування. Штаб-квартира і фабрика знаходяться в прибережному містечку приблизно за 200 км від таких великих центрів, як Осака і Кобе. Дорога до них займає 3-4 години. І попередні покоління фахівців JICO перетворили цю незручність на каталізатор. Традиційно компанія, в дусі півторавікової незалежності, розробляє, виготовляє та ремонтує все виробниче обладнання та інструменти власними силами. Таким є вищий прояв принципу "Зроблено в Японії".

Компанія починалася в 1873 році з виробництва швейних голок, що їх продавали, в основному, в Кіото. І досі основний профіль компанії, хоча швейні голки вже не виробляються, має відношення до виробів точної механіки. І це не лише компоненти картриджів для вінілових програвачів. Достатньо перелічити лише деякі додаткові напрямки.

Наприклад, у 1973 р. компанія почала розробку і виробництво калібрувальних контактів. Через 5 років зайнялася ще й медичними інструментами та стоматологічними алмазними брусками. У 1990 компанія запропонувала очищувач лінз CD Pickup для програвачів компакт-дисків, оснащений ультратонкими волокнами, що стирають бруд із поверхні лінз під час натискання кнопки відтворення. У 1993 році JICO почала розробку і виробництво алмазних правщиків.

Але справжню популярність JICO принесли саме вставки в картриджі вінілу. У компанії зазначають, що саме досвід виробництва швацьких голок дав змогу після того, як 1949 року в Америці почали поширювати програвачі зі змінними сталевими голками, почати виробництво і продаж голок для них. Співпрацюючи з іншими фабриками з виробництва голок у регіоні, JICO експортувала свою продукцію в 40 країн світу.
Коли ера монофонічних програвачів закінчилася переходом до стереофонічних, 1966 року в JICO стартувало виробництво голок для таких платівок. Компанія зуміла вирішити складне завдання, випускаючи голки, які підходять до картриджів багатьох світових виробників.

Зараз кількість голок для картриджів відтворення платівок під брендом "JICO" налічує близько 2 000 моделей, сумісних з 30 виробниками. Кожна голка складається з 2-45 деталей, ретельно зібраних кваліфікованими майстрами. І, як вже сказано, інструменти, пристосування та контрольне обладнання, необхідні для підтримання якості всієї різноманітної продукції, також розробляються і виробляються на власному виробництві.

Окремі вироби JICO були особливо затребувані. Наприклад, після того, як 2018 року компанія Shure несподівано оголосила про закриття виробництва всіх своїх фонопродуктів, виник величезний дефіцит на голки до її найпопулярніших фонокартриджів. Через приблизно 3 роки JICO з гордістю оголосила про випуск спеціальної вставки, заміни справжнім змінним стилусам моделі Shure 44 — JICO J44D. І це лише один приклад з-проміж десятків подібних виробів.

Зрозуміло, що величезний досвід у сфері створення голок (вставок) до картриджів, логічно привів JICO до ідеї створити свій власний картридж. Компанія, як завжди, поставила перед собою вельми амбітне завдання — зробити картридж типу МС (з рухомими котушками), що має розмах вихідного сигналу, який можна порівняти з ММ.

Таку модель можна вважати революційною. У багатьох інтегральних підсилювачах встановлено фонокоректори ММ. Фонокоректор МС — складніший пристрій. Але ММ, як технологія, має певні обмеження, наприклад, щодо роздільної здатності звуку. При цьому встановлення картриджа МС у такому разі потребує або купівлі окремого фонокоректора, або додавання в сетап підвищувального трансформатора з відповідними кабелями.

Тому в JICO змогли розробити картридж МС Seto Hori, головною відмінною рисою якого став високий розмах вихідного сигналу. JICO Seto Hori можна безпосередньо приєднувати до фонокоректора ММ. При цьому, легко зрозуміти, що майже на порядок поліпшується параметр сигнал-шум, зменшується кількість необхідних кабельних з'єднань і обладнання. Недарма JICO Seto Hori отримав високі оцінки експертної спільноти та власників.

На цьому, вочевидь, історія компанії Nippon Precision Jewel Industry co., Ltd., — JICO не закінчується. Вона спирається на вікові традиції. Кожен крок, кожен новий виріб максимально вивірені. Кожен продукт вирізняється найвищою якістю та надійністю. 

І є ще один важливий для нас момент в історії JICO — у 2024 році вироби компанії стали доступні українським покупцям.

ArtisonAtlas CablesAureaBowers & WilkinsBurmesterCabasseClasse AudioClearaudioClearaudio VinylDaliDefinitive TechnologyDenonE.A.R./YoshinoHEOSJICOJVCLEDestLW SpeakersMarantzMean wellNagaokaNordostP5Polk AudioRaidhoReal CableRotelSavantSCANSONIC HDThorensTonar

Hi-Fi рассылка
E-mail:



Облако тэгов
Dali lector 1, коннектор hdmi, dali mentor 5, куплю проектор, dali lector, dali concept


о проекте | продукция | новости | где купить |

Copyright © 2002-2024 hi-fi.com.ua. Перепечатка и публикация материалов
разрешена при условии указания ссылки на сайт hi-fi.com.ua